Bio

Bio
Het begon al vroeg te kriebelen als ik die glimmende witte en zwarte toetsen zag die mijn vader meestal op zondagochtend beroerde en als kleuter kroop ik op het krakende pianokrukje om er de wondere wereld van klanken te ontdekken die ontstonden als ik met mijn vingertjes op die mooie toetsen duwde. “Jongen, jij hebt aanleg, we sturen je naar het conservatorium”. En zo geschiedde… Notenleer, harmonie, piano kreeg ik wekelijks voorgeschoteld, vanaf mijn 8e en dat tien jaar lang. Toen hield ik het voor bekeken omdat ik het gehad had met al die klassieke toestanden en ondertussen de wereld van pop en rock, van kleinkunst en chanson, van blues en soul ontdekt had.


Met die witte en zwarte toetsen ging ik op zoek naar andere speelstijlen, ritmes, akkoordencombinaties en inspireerden figuren als Elton John en Billy Joël me. Ik  zette mijn eerste stappen dankzij free podia, begon als keyboardman met Leuvense groepjes, ging optreden met showorkesten, speelde in pianobars en … groeide als pianist, weliswaar niet de “klassieke” pianist die mijn pianoleraren in mij zagen maar ik genoot (en geniet) er van om in het “lichte genre” muzikale uitdagingen op te zoeken.


Ondertussen was ik ook begonnen om als pianoleraar jonge en minder jonge mensen te leren genieten van die wonderlijke piano, niet door de klassieke aanpak maar door een eigen benadering te zoeken, rekening houdend met de muzikale verlangens en mogelijkheden van mijn leerlingen. Toch liet ik de klassieke muziek niet los want aan de universiteit behaalde ik mijn diploma van -weliswaar atypische – musicoloog.


Door jarenlang actief te zijn in verschillende contexten – van piano-entertainer tot de man aan de toetsen bij tal van artiesten en bands en begeleider van zangers en zangeressen – groeide ik tot een ervaren pianist en stond ik op kleine en grote binnenlandse en buitenlandse podia.

Al vanaf de jaren ‘70 componeerde ik  nummers en zoek ik naar boeiende melodieën en harmonieën dankzij 88 witte en zwarte toetsen. De muziek die ik creëerde, gaat van filmthema’s over popsongs en instrumentale werken tot kindermusicals. Sinds 1979 ben ik lid van SABAM als auteur en componist. Jarenlang was ik muziekdocent in het hoger onderwijs.


Als pianist speel ik een zeer uitgebreid repertoire en playlists kunnen samengesteld worden in overleg met de organisator en/of het publiek. Met elke klant bespreek ik vooraf de formule: solo optreden, in duo-formule (met zanger of zangeres), unplugged in kleine bezetting (piano, zang, gitaar, percussie) of met een volledige band voor de grotere optredens. Van huiskamerconcert via privéfeestje, pianobar of brasserie, tot culturele centra en optredens in open lucht, telkens ga ik als muziekmaker met de klant op zoek naar de meest geschikte formule.